Over mij en deze blog

Over mij

Ik ben op 26 juli 1985 zo ergens rond het middaguur geboren in het moederhuis te Brugge. En de enigste reden dat ik daar geboren ben en niet in een moederhuis dichter bij huis was omdat mijn moeder Brugge een heel mooie stad vond en wou dat dit op onze paspoorten ging te staan komen en niet het lelijkere Oostende, waar we (ze eigenlijk nog) toen woonden.

Mariakerke-Oostende that is. En daar woonde ik een jaar lang net als samson in de dorpstraat nr 101. De bel deed het bij mijn weten wel. Maar met drie kindjes (ik had al twee oudere broers) werd dat huis te klein en toen verhuisden we naar het landelijke Bredene (Brèninge voor de goede verstaanders). Waar niet veel later mijn zusje ons vervoegde.

U ziet, vier kinden, ik ben dus inderdaad telg van een groot gezin en dat heb ik altijd fijn gevonden. De komde zeven jaar bracht ik dus ravottend door in de velden en omstreken. Bredene was toen nog niet verkaveld en volgebouwd dus het was een fijne tijd.

Maar op 8 jarige leeftijd veranderde mijn vader van werk, van UCB in West-Vlaanderen naar BASF in de haven van Antwerpen. Dus moesten we verhuizen en wel naar het niet meer zo landelijke St.-Job-in-‘t-Goor (u herkent het vast van ‘sochtends op de radio: “file vanaf …”).

Een hele verandering was dat. Probeer maar eens nieuwe vriendjes te maken als je een ‘buitenlands’ accent hebt en ze je niet verstaan ;) maar goed, van toen af werd ik dus een Antwerpenaar en het accent heb ik ook vrij rap overgenomen.

Een kleine illustratie van hoe landelijk Bredene eigenlijk was: Toen we gingen verhuizen vroeg de directeur van het schooltje (met minder dan 100 kinderen) of we pas na Oktober wouden verhuizen want op die manier waren we tenminste voor dat jaar nog ingeschreven op school zodat hij geen subsidies verloor door een daling van meer dan 4% van zijn leerlingenaantal! :)

Mijn tiener-jaren bracht ik dus in St.Job en omstreken door en toen ik eindelijk afgestudeerd was van het secundair onderwijs besloot ik om in Gent te gaan studeren. De rest van mijn maatjes kozen hoofdzakelijk voor Antwerpen en Leuven maar dat hield mij niet tegen. Ik vond Gent na een bezoek voor nen studie-infodag direct al VRE WIJS en men besluit was rap gemaakt.

Ik begon op d’unief in de richting Biologie, waar ik goed gestart was maar het tweede semester leverde toch een pak herexamens. Het volgende jaar deed ik IAJ en daarbovenop zat ik in het praesidium van het GBK… ik heb mij zeer goed geamuseerd maar was er niet door dat jaar en ik mocht geen unief meer doen van men ouders.

Ik wou zeker niet gaan werken zo zonder diploma, dus keek ik wat er zowat te kiezen viel op de hogescholen. En het moest rap kiezen worden want een week nadat ik de uitslag van de herexamens kreeg begon de Hogeschool al.

Mijn keuze viel op Voedingsmiddelentechnologie en het was een goede keuze.

Ik ben nu afgestudeerd, en heb over de drie jaar heen 0,3% te weinig gehaald voor onderscheiding… :)
Maar goed, ik ben tevreden met mijn punten, en ook tevreden dat ik nu afgestudeerd ben en aan het ‘volwassenenleven’ kan beginnen.

Over deze blog

De quote bovenaan deze pagina is van Eminescu. Ik heb het voor het eerst gelezen op het doodsbriefje van mijn peter, en ik vond het beklijvend.

Het omschreef treffend zijn levenswijze, en zo wou ik ook leven. Iedereen weet dat je niet alles kunt zijn/hebben/doen wat je wilt in het leven, maar ik wou het toch proberen, te leven zoals ik wou, zoals ik er van droomde.

Je hebt maar een leven en het kan zo voorbij zijn, dus kun je er maar beter het beste van maken.

De werkelijkheid levert wel een probleempje: je moet eerst weten wat je wil in het leven… en daar ben ik nog altijd niet uit.

Ik ben nog steeds zoekend, onderzoekend,vragend, nieuwsgierig, observerend, denkend… maar ik geraak er wel!

Op deze blog zullen dan ook af en toe overpeinsingen, vraagstellingen, observaties… te lezen vallen. En daarnaast natuurlijk ook grappige, interessante, rare, leuke dingen…

Veel lees-/kijkplezier!

H.

Advertenties

6 Reacties to “Over mij en deze blog”

  1. Ik heb enorm genoten van deze introductie op jezelf en op je blog. Ik kende die quote van Eminescu niet maar nu dus wel en hij is inderdaad prachtig. :)

  2. Toen je me aansprak stond ik met mijn mond vol tanden. En dat gebeurt niet vaak! Aangezien ik je toen niet bedankt heb voor de traktatie doe ik het via deze weg! Je hebt nog één tegoed!

  3. Moet je zeker doen. :) We komen elkaar zeker nog eens tegen!

  4. Evarne en over jezelf: mooie tekst en prettig om te lezen.
    Tot in Barcelona?

  5. hey tante stiene! zeker weten, nu dat het weer hier in belgië is omgeslagen heb ik direct goesting om af te komen!

  6. de inleiding is zo goed dat ik met plezier de rest van je posts zal lezen. je beschrijving van de plaats waar ik wél 23 jaar ben gebleven is gewoon zalig, waar is de tijd…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: